Analyse van de ontwikkelingsstatus van de eetbare olie-industrie in China

Eetbare olie verwijst naar de kruiderij oliën en vetten die worden gebruikt in het proces van voedselproductie. De belangrijkste functie is om vetten en andere voedingsstoffen te leveren die het menselijk lichaam nodig heeft. Het is meestal verdeeld in dierlijke vetten en plantaardige vetten. In de afgelopen jaren neemt het aandeel dierlijke olie in de markt voor eetbare oliën af en de status van plantaardige olie wordt steeds prominenter. De eetbare plantaardige olie in China omvat echter voornamelijk pindaolie, sesamolie, koolzaadolie, sojaolie, katoenzaadolie, sesamolie, zonnebloemolie, enz.

Volgens de gegevens is de output van geraffineerde eetbare plantaardige olie aanzienlijk gestegen van 2010 tot 2018. In 2017 bereikte China's totale productie van geraffineerde eetbare plantaardige olie 60.718.000 ton, een stijging met 2,00%. Van januari tot november 2018 bedroeg de totale productie van geraffineerd eetbare plantaardige olie bereikte 45.624 miljoen ton, een stijging van 3.00%.

Op dit moment zijn sojaolie, palmolie, koolzaadolie en pindaolie goed voor bijna 90% van het totale verbruik van plantaardige olie in China. In 2017/18 was sojaolie goed voor meer dan de helft van het totaal, terwijl palmolie en koolzaadolie elk meer dan 13% vertegenwoordigden.

Over het algemeen zullen de variëteiten van eetbare olie in China zich ontwikkelen naar diversificatie en zal het consumptie-aandeel van gezonde variëteiten zoals maïsolie en olijfolie toenemen. In de toekomst zal de industrie voor eetbare olie de volgende ontwikkelingstendensen presenteren:

1. de regionale verdeling van eetbare olie is duidelijk verwant

Van de regionale markt van eetbare olie in China is de markt van eetbare olie in Oost-China relatief volgroeid, en het aandeel van de marktgrootte van eetbare olie in de hele markt voor eetbare olie is zo hoog als 38%. De tweede is centraal China , Noord-China, Noordoost-China en Zuid-China, met respectievelijk 17,49%, 13,24%, 12,35% en 11,83%. De eetbare oliemarkt in het zuidwesten van China en het noordwesten van China was kleiner, respectievelijk 4,93% en 1,83%. De geografische distributie van eetbare olie in China is niet evenwichtig, voornamelijk geconcentreerd in het economisch ontwikkelde oosten van China.  

2. Voeding en gezondheid "zal de toekomst worden van de hete olie op de kookolie

Met de ontwikkeling van de wetenschap zal de toekomstige markt voor eetbare olie meer aandacht besteden aan de "voeding en gezondheid" van olie op basis van veiligheid. Er zal bijvoorbeeld de nadruk worden gelegd op de vetzuursamenstelling van oliën; het gehalte aan fysiologisch actief stoffen en sporenelementen in olie werden benadrukt. Let op de redelijke verhouding van vetzuren; de nadruk moet worden gelegd op de ontwikkeling en het gebruik van speciale oliën, die rijk zijn aan functionele ingrediënten om gezonde functionele oliën en vetten te produceren. Tegelijkertijd , wetenschappers gebruiken wetenschappelijke vergelijkingen om oliën te vinden met de beste voedingswaarde en gezondheidswaarde die de consument kan aanbevelen.

3. De ontwikkeling van "merk", "kleine verpakking", "high-end" en "fijne differentiatie".

Na jaren van ontwikkeling zullen soja-olie en palmolie de oliemarkt lang domineren. In de toekomst zullen onder leiding van beleid ook koolzaadolie, maïsolie en cameliaolie een grotere ontwikkeling inluiden en zal het marktpatroon verandering. In de toekomst zal de ontwikkelingstrend van de industrie voor eetbare oliemarkten zich richten op de fase van "vier moderniseringen", namelijk "branding", "kleine verpakkingen", "high-end" en "fijne differentiatie".


ZHEJIANGJIAAO ENPROTECH STOCK CO., LTD

VOEG toe: Nr. 1 Economische & Ontwikkelingszone, Tongxiang, Zhejiang, China

Contact: Grey Li

Gray LI Mobile: 0086-15888317761

Contact: Joey Deng

Joey Deng Mobile: 0086-13763320723

TEL: 86-573-88623097

FAX: 86-573-88623119

E-mail: inquiry@jiaaohuanbao.com